Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 Závody LOWRANCE CUP

1 září -12:00 - 5 září -12:00

LOWRANCE Cup 96 hodin

Datum akce: 1.9.-5.9.2024
Místo konání: Sportovní rybolov Lom Radnice
Startovné: 13 000 Kč za tým (do týmu patří jeden až tři chytající rybáři, chytá se maximálně na 4 pruty) záloha 6 000 Kč, tedy polovina startovného se platí předem na Lomu Radnice nebo převodem na účet do 30.7.2024.

SPONZOR: Bohemia-marine.cz

1. místo 35 000 Kč + Lowrance Eagle 5 + pohár

2. místo 20 000 Kč + pohár

3. místo 15 000 Kč + pohár

První bodovaná ryba závodu – klubová karta 2025 Největší ryba – poukaz na 48 hodin (Lom Radnice) První ryba nad 25 kg – týdenní poukaz (Lom Radnice)

Časový harmonogram: 1.9.2024

13:30 hodin příjezd a registrace týmů. 14:00 hodin losování
16:00 start závodu

5.9.2024
16:00 ukončení závodu 17:00 vyhlášení výsledků

LOSOVÁNÍ:

Nejdříve se vylosuje pořadí v jakém budou týmy losovat lovná místa a v tomto vylosovaném pořadí, pak startující vylosují svůj sektor. Losuje se pouze jednou, výměna místa není možná.

BODOVANÉ RYBY:

Bodován bude kapr a amur o minimální váze 11 kg. Základním hodnotitelem je váha ryby. Váhy ryb se sčítají. Není-li rozhodčí k dispozici okamžitě po ulovení ryby, uloží soutěžící rybu do saku a vyčkají příchodu rozhodčího. Celkové konečné pořadí závodníků se odvíjí od součtu 4 nejtěžších hodnocených ryb.

Po ulovení ryby je potřeba přivolat rozhodčího a po zvážení a zdokumentování ihned pustit zpět do vody. V případě, že máte zaplněnou tabulku úlovky, voláte rozhodčího pouze u ryb, které

page1image55328960 page1image55344320 page1image55342784 page1image55337792 page1image55341440 page1image55330304 page1image55344512 page1image55330880 page1image55329920 page1image55332416

větší váhou přepisují stávající úlovky. Bodovaný úlovek musí být zvážen výhradně za použití oficiálního vybavení pořadatele, které bude mít k dispozici rozhodčí. Počítá se čistá váha ryby, vážící sak se po zvážení odečítá.

Každý záznam o ulovené rybě musí obsahovat tyto náležitosti:

jméno soutěžního týmu
číslo stanoviště
datum zvážení ryby
váha úlovku v kilogramech podpis soutěžícího a rozhodčího

VÝBAVA:

Každý soutěžící tým musí mít velkou podložku (vaničku), velký podběrák (rameno min. 90 cm), trojnožku na vážení ryb, desinfekci na ošetření ryby, peán – vše dle pravidel, která platí běžně na Lomu Radnice.

Soutěžící si musí zajistit svůj vlastní sak pro případ, že by se mu podařilo ulovit hned několik ryb po sobě a musel je tak uchovat pro následné zvážení. JINAK JE SAKOVÁNÍ ZAKÁZÁNO.

Každý lovící na lomu je povinen mít na navijáku vlasec o průměru 0,30 mm a silnější a na koncové šokové montáži 10-20 metrů vlasce o průměru 0,50 mm a silnější.

Je zakázáno používat pletené šňůry jako šokové návazce. Jako ideální volbu lze použít ujímaný vlasec 0,30 – 0,70 mm nebo šokové vlasce o průměru 0,50–0,70 mm (omezení rizika pořezání ryby).

PRAVIDLA:

Závod probíhá systémem chyť a pusť.
Závodní tým může lovit max. na čtyři pruty, každý prut s jedním návazcem a jedním háčkem. Povoleny jsou háčky s mikrohrotem.
Montáže musejí mít charakter tzv. únikové montáže, to znamená, že olovo při utržení ryby samovolně odpadne a ryba ho netahá za sebou.
Lov povolen pouze na položenou, zig rig nebo zig float (plovák).
Nahazování je povoleno pouze ze břehu (zavážecí lodička nesmí být použita k zavážení prutu). Nesmí se používat šokové pletené šňůry.

Tyčové bojky (H-bojky nepovoleny), echoloty (pouze v čase po losování a před zahájením závodu) a deeper je povolen.
Nesmí se požívat drátěná, feederová ani jiná krmítka.
Je zakázáno rozdělávání ohně mimo ohniště (gril je povolen).

Každý soutěžící tým smí lovit pouze ve svém sektoru a nesmí zasahovat do sektoru sousedního týmu (sektory budou označeny páskou).

Každý tým je sám zodpovědný za okamžité nahlášení svého úlovku rozhodčímu.
V případě potřeby je soutěžící povinen vytáhnout prut z vody ke kontrole rozhodčího.
V případě, že všichni členové týmu opustí svůj sektor, musí být jejich pruty vytaženy z vody.

Pokud zdolávaná ryba vjede do sousedního sektoru a dotkne se sestavy sousedního týmu, může tento tým podat protest a to pouze hlavnímu rozhodčímu a to neprodleně.

page2image55126912 page2image55127488 page2image55127680

V případě uznání protestu se ryby nebudou počítat. Na protesty podané po ukončení závodu nebude brán zřetel. Při podání protestu musí protestující složit kauci 1000,- Kč do rukou pořadatele. Při neuznání protestu kauce propadá. Pokud hlavní rozhodčí, během soutěže, zjistí na soutěžícím známky opilosti (neschopnosti se řádně starat o ryby nebo vytváření nepřiměřeného hluku), bude závodník ze soutěže bez náhrady vyloučen.

Volný pohyb plavidel (člun, loď) v prostoru náležející ostatním soutěžním týmům, je povolen pouze pro dopravení se na lovné místo před začátkem závodu a odjezd z lovného místa po skončení závodů. Po dohodě s rozhodčím lze použít člun nebo loď při problému u zdolávání ryby nebo uvolnění uvízlé montáže.

Povinností každého závodníka je šetrné zacházení s rybou, případně vysokých letních teplot, si pořadatel vyhrazuje právo na to, aby se se zdolanou rybou manipulovalo pouze ve vodě. (focení, ošetření, vážení).

Všichni soutěžící musí dodržovat pořádek na svém místě.

!Přísný zákaz olamování stromů, větví pálení nebo ničení stromů!
Při porušení pravidel může být soutěžící tým ze závodů diskvalifikován bez jakékoliv náhrady. Pes je zakázán.
Návštěvy povoluje organizátor závodů, bez psů.

Nástrahy:

Chytá se pouze na boilies (vč. plovoucích), pelety, vhodně upravený partikl (např. tygří ořech, kukuřice).

Obalovací těsta, boostery a dipy povoleny.

Živé nástrahy jsou zakázány.

Návnady:

Za návnadu smí být použito pouze boilies, pelety a vhodně upravený partikl (z partiklu je zakázána kukuřice a tygří ořech), suché krmící směsi (např. Method mix)

Nesmí se používat: Živé nástrahy jsou přísně zakázány. Dále nedovařený partikl, umělé nástrahy (umělé kukuřice, červi, apod.)

Množství krmení: maximálně 55 kg, pokud budete chtít krmit partiklem, tak povolené množství činí 15 kg (z partiklu je zakázána kukuřice a tygří ořech) a započítává se do celkového povoleného množství krmení – 55 kg.

Závodník může krmit jen ze svého sektoru!

Zakrmovat se smí pomocí kobry, vnadící lopatky, vnadících raket, praků, PVA materiálů, zavážecích lodiček.

Pomocí zavážecích lodiček lze pouze kmit nikoli zavážet nástrahu.
V případě, že dojde ke stejnému výsledku u dvou a více týmů, rozhoduje nejtěžší ulovená ryba.

Dojde-li k záběru úlovku těsně před zakončením soutěže, musí být úlovek vytažen z vody do 20-ti minut od oficiálního ukončení soutěže. V opačném případě již nebude úlovek započítán.

ZÁVĚREM:

Při porušení pravidel uvedených v propozicích či nedodržení nepsaných zákonů etiky sportovního rybolovu může být soutěžící ze závodů diskvalifikován bez jakékoliv náhrady. Pořadatel si vyhrazuje právo učinit změnu v propozicích.

Komentáře jsou vypnuty.